Beskrivning

Inriktning musik, Vokalmusiker/Vocal Group, en ny möjlighet för de som vill sjunga på Rytmus.

Rytmus nya gren är skapad för elever som vill sjunga, uppträda och utvecklas musikaliskt tillsammans i den lilla ensemblegruppen eller i den stora kören. Eleverna kommer att få sjunga kända låtar från de stora ensembleartisterna men även få uppleva av hur taket lyfter när de tar ton med sina körkompisar. Eleverna kommer att få medverka på olika Rytmusarrangemang i skolan och ges många tillfällen att uppträda inför publik, bl. a genom körkonserter och annan medverkan vid större projekt utanför skolan, ibland med andra välkända etablerade musiker och solister.

–Under många år har Rytmus tvingats säga nej till många sökande. Nu har vi äntligen en möjlighet att växa och kan erbjuda fler sökande en plats. Att i samband med detta kunna utöka med en ny gren innebär att Rytmus utvecklas vidare, säger Carin Jugo Andersson, verksamhetschef Rytmus.

Om Rytmus

Clinic är en viktig ingrediens för elevernas utveckling vilket är gästspel och föreläsningar med artister, musiker, musikproducenter eller andra verksamma inom branschen. På så sätt får de lära sig om musikbranschen, av branschen.

Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

De sociala och professionella nätverk som byggs under åren på Rytmus är till stor nytta för eleverna i den fortsatta karriären. De som går på Rytmus har gett sig själv möjligheten att odla sitt musikintresse samtidigt som de håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under sina tre år på Rytmus är de klasskamrater med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

Det går bra för våra elever. Musiksverige är fullt av artister och musiker med bakgrund från Rytmus. Bredden inom vårt program är dessutom en bra start för de som inte siktar mot musikyrken. De får lära dig att ha ett helhetsperspektiv, att se både människa och teknik och se alternativa lösningarna på problem. Många vill ha musiken vid sidan om yrkeslivet och studerar sedan vidare till t ex programmerare, jurist eller sjuksköterska.

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Annons


Annons

Betyg
0 röster
Sveriges största musikgymnasium utökar