Beskrivning

Kompositören, textförfattaren och forna ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus mötte tillsammans med SKAP:s (Sveriges kompositörer och textförfattare) ordförande Alfons Karabuda under gårdagen cirka 40 medlemmar ur EU-parlamentet, däribland EU-parlamentets vice ordförande Mairead McGuinness för att bland annat diskutera upphovsrätt, vikten av transparens och rättvisa ersättningar.

bild
MEP Axel Voss, Björn Ulvaeus, EU-parlamentet vice ordförande Mairead McGuinness och Alfons Karabuda. Foto: Gilda Romer

 

- Att parlamentarikerna fick träffa en livs levande låtskrivare, och därtill en som bidragit så mycket till musikhistorien som Björn Ulvaeus betyder väldigt mycket. Det är viktigt att de som stiftar våra lagar får inblick i vad upphovsrätten och en sund och rättvis näringskedja faktiskt betyder för möjligheten att skapa odödlig musik, både nu och i framtiden, säger Alfons Karabuda.

Under det två timmar långa mötet med parlamentarikerna, gav Björn Ulvaeus och Alfons Karabuda sin syn på upphovsrätten och vikten av transparens i alla delar av musikindustrin, däribland de digitala plattformarna som använder sig av upphovsrättsskyddat material.  Ulvaeus svarade även på frågor från parlamentarikerna, och betonade vikten av en fungerande upphovsrättslag eftersom upphovsrätten skapar möjligheter för låtskrivare och kompositörer att göra det de är bäst på, nämligen skapa musik.

MEP Axel Voss stod värd för gårdagens event, och ett 40-tal deltagare från EU-kommissionen och EU-parlamentet deltog alltså, däribland EU-parlamentets vice ordförande Mairead McGuinness och svenska Jytte Guteland. Under mötet diskuterade deltagarna bland annat upphovsrätt, transparens, safe harbour, den dispytmekanism som ger rättighetshavarna större inflytande och möjlighet att omförhandla avtal.

För mer information kontakta: 

Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.

Arturius


Betyg
1 röster
Ulvaeus och Alfons Karabuda i  EU-parlamentet