Description

Denna recension är gjord 2010-11-28

Amplitube iRig från Ikmultimedia

Ett måste för alla gitarrnördar som äger en Iphone, Ipod touch eller en Ipad.


Irig 2

Nu kan du ha med dig din gitarrpedal vart du än går för endast 395 kr. Skulle du bli sugen på ett riff är det bara att plugga in och spela, förutsatt att du bär omkring på en gitarr och ett par hörlurar vill säga. Men hur som helst, så är det en toppenpryl att ha med sig i bl.a turné‚bussen eller på en tråkig långresa i bilen.
För att kunna använda Amplitube så krävs att du har en iRig. iRig är en adapter som du pluggar in i din Iphone ihop med din gitarr och hörlurar. Du kan även koppla den till en förstärkare eller stereo. Gå in på appelstore eller Ikmultimedia för att tanka ner Amplitube. Det finns tre olika variationer att tanka ner. Amplitube FREE som är gratis, Amplitube LE som kostar 22 kr och Amplitube som kostar 149 kr.

Gratisvarianten innehåller 3 boxar, delay, noisfilter och en (distortion om du registrerar dig på Ikmultimedia). En lead amp, ett 4x12 cabinet och två mikrofoner samt en enkanalig bandare att spela in på. Du får även med en play along där du kan lägga in musikfiler direkt från ipod biblioteket. En mycket användbar del där du kan ändra tempot på låten du vill lära dig men även lägga en sekvens i en loop. Amplitube LE och Amplitube innehåller bara fler pedaler så våran rekommendation är att tanka ner gratisvarianten och sen dom pedaler du känner att du är i behov av. Varje pedal kostar 22kr att tanka ner. Det finns även fler förstärkare att köpa och dom kostar 35kr per st. Du kan även utöka din inspelare till fyra kanaler för 75 kr och då ingår även en mastringsplugg med kompressor, EQ och reverb.
Det ingår även stämapparat och metronom i alla variationerna.

Amplitube

Men vad tycker vi egentligen om iRig och dess ljudbanker. Ja det finns en massa olika boxar att köpa men begränsningen i Iphone tillåter bara att du seriekopplar 3 boxar, samtidigt som Ipad klarar av 5 boxar i serie. Tilläggas är att du kan kan plussa på fler boxar i inspelningssektionen genom att klicka apply och därefter byta boxar. Inte lika krångligt som det låter när du väl har kommit så långt i ditt användande.
Vi har provat iRig med Iphone4 och små in ear lurar, riktiga studio hörlurar, Marshall förstärkare samt en mindre PA anläggning och bästa resultatet gav studio hörlurarna. Ljudet är väl inte så där över sig bra om man jämför med en större gitarrpedal. Alltså inget som man kan ersätta den stora utrustningen på scenen med.
Men med tanke på priset så är det ett grymt bra komplement för den som vill ha en smidig pedal med mycket finesser att öva med. Glöm inte att du kan spela och sjunga in via den interna mikrofonen, perfekt när du kommer på en ny låt. En produkt vi kan rekommendera med tanke på det relativt låga priset.
Så vårt omdöme nu i juletider blir - Bra julklapp till gitarristen.

Tillverkarens Specifikationer

AmpliTube för iPhone
Real time guitar and bass mobile multiFX + recording app
Full rig with 3 simultaneous stompboxes + amp with effects + cabinet + mic
11 Stomps, 5 Amps, 5 Cabinets, 2 Mics expandable with 5 Stomps available through in-app purchase
Single track recorder, with re-amping, expandable to full 4 tracks recording studio with master effects section through in-app purchase
Import and play up to 50 songs to be used as backing tracks directly from your iPod library or computer
Slow down or speed up to tempo (-50% to +200%) of imported songs without affecting their pitch
36 presets can be saved/named/recalled on the fly
Includes tuner/metronome
Low-latency for real time playing
FREE and LE versions also available

OBS: AmpliTube för iPhone rekommenderas inte till 1:a generationen iPhone modeller.

Globalmusix's betyg på denna produkt blir

Globbetyg
Fyra av Fem möjliga globar
Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
AmpliTube 2 för iPhone