Description

Blues

Läs mer om din favoritartist, favoritband eller kompositör

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

D

Das Dritte Ohr

Är Tysklands äldsta bluesband och bildades av Udo Wolff (Munspel och sång) 1968. Ävriga bandmedlemmar är Pete "Bombay" Liebers (trummor), Tom Schrader (Gitarr, och sång) och Gerd Meier på bas. Bandet är kända för sina otaliga spelningar runt om i såväl europa som mellanamerika. Deras första skiva kom 1977 och hette Pur LP. Det har blivit över 15 skivor inkluderat samlingsalbum fram tills dags datum. Man har haft massor av kända bluesartister med som gästartister på sina spelningar runt om i världen.

Separator

David Honeyboy Edwards (född 1915)

Föddes 28 juni 1915 i Shaw, Mississippi, USA. Han är en av de sista originalen från Delta blues musikerna. En levande legend som har spelat med hart när alla stora legender inom bluesen.Han flyttade till Chicago i början av 1950-talet och hade 8 år innan dess spelat in en skiva på Alan Lomax Record vilket var ett av ca: 15 album på det bolaget. efter flytten till Chicago spelade han på klubbar och i gathörn tillsammans med Floyd Jones, Johny Temple och Kansas City Red. Honeyboy har skrivit flera blueshits varav "Long tall woman blues" och Sweet home Chicago" är två.

Separator

Deanna Bogart (1959-

Född i Washington, DC, USA. Känd som en mycket duktig sångerska och pianist samt en riktig entertainer och hennes framträdande är både livliga och fyllda med fart. Hon började sin karriär som kompare i den klassiska amerikanska cowboy-jazzen för att efter hand dras mer och mer åt blues- och rocken. Hon älskar att spela live och ger verkligen allt på scen.

Separator

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Munspel eller munharmonika som det också kallas fungerar i princip likadant som ett dragspel.
Musikartikel
Blues Ä. Läs mer om bluesens stjärnor och deras bakgrund.
Musikartikel
Blues Å. Artister inom bluesen som börjar på bokstaven Å
Musikartikel
Blues Z. Allt om bluesmusiker och band på bokstaven Z.
Musikartikel
Blues Y. Läs mer om bluesmusiker och bluesband på bokstaven Y
Blues D