Description

Champions of Rock

Champions of rock

Med ett förflutet i bl.a den Tyska musikaluppsättningen "Saturday night fever" och Göteborgs uppsättningen av "A chorus line" så fick Peter Johansson chansen att spela huvudrollen Galileo i Queen musikalen "We will rock you" på Dominion Theatre i London. Med över 800 föreställningar och flera uppträdanden med Queens orginalartister så ville Peter bjuda den Svenska publiken på lite Queen historia.
Den som har varit i London och sett "We will rock you" vet att det kan bli tufft att leva upp tilldom förväntningarna som ställs. Men hur gör man då för att lyckas med detta konststycke? Jo man tar med musikerna från orginaluppsättningen i "We will rock you" och så bjuder man in gästartisterna Kerry Ellis (spelade rollen som Meatloaf i "We will rock you") och Nina Söderqvist (i rollen som Lady of the lake i Monthy Pythons "SPAMALOT"). Där efter så tar man ett axplock av dom bästa låtarna och bjuder publiken på en resa genom Queens historia.

Första akten börjar med låten "It's A Beautiful Day" därefter kommer "One Vision". Låtar som inte är så kända för gemene man, men givetvis blir låtvalen starkare och akt 1 avslutas med en klassiker som är riktigt svår att framföra live, "Bohemian Rhapsody" vilket man gör fenomenalt.
Akt 2 rivstartar man med "Don't Stop Me Now" som efterföljs med "Another One Bites The Dust" och mycket bra blir till bättre som är nära att bli till bäst.
Peters sång, glädje och engagemang på scenen smittar av sig på både publik och musiker vilket gör att hela Lisebergshallen kokar. Peter är inte bara bra på att sjunga han är också en fena på gitarr vilket han visar vid ett flertal tillfällen. Ett stort plus till mixerkillen om fick all sång och alla instrument att höras under hela konserten.
Jag kan bara svara för hur det lät där jag satt och jag tycker att ljudet får klart godkänt. Med låten "Radio Ga Ga" så står hela publiken upp och klappar händerna precis som på videon och innan man hinner dra igång "We will Rock You" har publiken redan startat upp låten själva. Akt 2 avslutas med "We Are The Champions" men publiken har inte fått nog och klappar in till extra nummer vilket bara det är ett gott betyg för uppsättningen "Champions Of Rock". Jag ger "Champions Of Rock" fyra globar med pluss pluss i kanten och ni som funderar på att gå se "Champions Of Rock", tveka inte beställ biljetter nu. Ni hittar turneplanen på hemsidan (www.championsofrock.se).

Globalmusix's betyg på denna produkt blir

Globbetyg
Fyra av Fem möjliga globar

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
YES på Lisebergshallen. Vi recenserar YES på Lisebergshallen och ger ett omdöme.
Musikartikel
Madonna 2009 Ullevi. Globalmusix var där och recenserar Madonna på Ullevi i Göteborg 2009 och ger ett omdöme.
Musikartikel
Musiklexikon med musiktermer och förklaringar till ord som används i musik och som börjar på bokstaven O.
Champions of Rock