Description

Musikmässan i Frankfurt den 1-4 april 2009

2009-04-01

Svenska Elmwood

Elmwood

Mats Johansson från stenungsund demar svensktillverkade förstärkaren 'Elmwood'. Ett underbart klockrent ljud som förmodligen beror på såväl en mycket bra utrustning som på en utmärkt musiker. Mats har dessutom släppt en ny platta. Gå och handla alla musikälskare.


Mats möter du på FUZZ Guitar Show i Göteborg den 18-19 april.

 

2009-04-01

True Systems Analog Audio

Drum-tec

Everything you hear is TRUE, står det på väggen till utställningsmontern hos True Systems. Det är inte utan att man blir riktigt imponerad av de tekniska data som dessa mickrofonpreamps visar upp. Med ett frekvensomfång på 1,5Hz-500KHz och en extremt låg brusnivå lämpar sig utrustningen för i första hand akustiska inspelningar. Det här är något som vi kommer att titta närmare på när vi kommer hem.

 

2009-04-01

Drum-tec

Drumtec

Drum-tec visar sin digitala baskaggepedal tillsammans med övrig trumutrustning.
Vi kommer att återkomma med en komplett recension på samtliga delar i trumsetet.

 

2009-04-01

Hagströms monter

Hagströms monter

Kul att se Hagström med en hel del fräscha prylar i montern. Dom är definitivt något att titta vidare på i morgon.

 

2009-04-01

Steve Lukather

Steve Lukather

Steve Lukather från numera upplösta gruppen TOTO uppträder flera gånger om dagen i det stora tältet ute på innergården.

 

2009-04-02

Mattias IA Eklund

Mattias IA Eklund

En makalös uppvisning av Mattias på morgonen idag. Han har fantastisk teknik och ett underbart sätt som är fullt med humor på scen. Får ni som är gitarrvirtuosfans en chans att se honom så ta den.
Steve Lukather som stod bredvid oss nere på golvet var imponerad och sa upprepade gånger 'fantastic' med beundran i rösten. Det är definitivt inget dåligt betyg till herr Eklund.

 

2009-04-02

Jonas Hellborg

Jonas Hellborg

En kort men tekniskt fulländad session av Jonas med vänner. Här fick man lära sig att även det omöjliga är möjligt på en elbas.
Att en bas, en citar och en tamburin kan ge så mycket under så kort tid är helt fantastiskt.

 

2009-04-02

Simon Phillips

Simon PhillipsSimon Phillips presenterade sitt TAMA jubileumset och skrev autografer med full fart. Såväl publik som Simon såg ut att uppskatta tillställningen i TAMA's monter.

 

2009-04-02

Paul Gilbert

Paul GilbertPaul presenterade sin signaturmodell i Ibanez monter med stor publiktillströmning. Han berättade att han hade sin favorit (som vi återkommer till senare) bland modellerna med hans namn på och hur han under 22 års tid varit med som en del i utvecklingen av Ibanez gitarrer.

 

2009-04-03

The WHO

The Who Roger DaltreyThe Who's Roger Daltrey demar trummor från Premier och förstärkare från Hiwatt. Det är alltid kul att möta en legend även om det lät bättre förr.

 

2009-04-03

TAYE

TAYE trummorNy trumtillverkare som startade eget märke år 2000. Ursprungligen tillverkade man delar och tillbehör åt andra trumtillverkare, men sedan år 2000 har man valt att tillverka för egen räkning. I dagsläget finns ingen leverantör i Sverige men det lär inte dröja länge innan dom är representerade på den Svenska marknaden. Ett bra set med helt okey ljud till ett bra pris.

 

2009-04-03

Zoom G2G 'Mr Scary'

George Lynch Zoom G2GGeorge Lynch signaturpedal presenterades på mässan och den ger dig möjligheten att spela med några av George's favoritgitarrljud. Geaorge säger själv att han hoppas att pedalen med dess ljudmöjligheter skall inspirera och utveckla dina egna originalidÄ©er.

 

2009-04-03

Pat Beasley

Pat BeasleyEfter att själv ha spelat bas i många år med känslan av att inte äga det fulländade instrumentet valde Pat från södra Irland att bygga sin egen bas och på den vägen är det. Nu med ca: 8 års erfarenhet av gitarr- och basbyggande har han fått en förfrågan att bygga en bas till minne av Phil Lynnot. Globalmusix har fått exklusivitet och kommer att rapportera kontinuerligt under byggtiden.

 

2009-04-04

DJ-prylar i massor

DJ prylarDet är fantastiskt att komma in på avdelningen för all DJ-utrustning och att möta rytmer och scratchning ifrån i stort sätt varenda monter. DJ-Tech var bara en av många utställare där man fick testa utrustning och kunde ställa frågor.

 

2009-04-04

Mässans vackraste?

D.M Flemish cembaloEtt av mässans vackraste instrument tyckte vi från Globalmusix. Ett otroligt detaljarbete in i minsta detalj
D.M Flemish visade upp ett flertal cembalos varav denna Ruckers 1638 var en.
Pris till kund ca: 220.000kr.

 

2009-04-04

Tone Wood International

Trä för instrumentbyggeVi avslutar våra mässdagar med ett besök hos Toon Wood som är träleverantörer för i huvudsak fiolbyggare. Att dom kommer från historiska Cremona i Italien gör ju inte besöket mindre spännande. Det var ju i just Cremona som dagens modell av fiol byggdes för första gången i mitten på 1500-talet och det var här som Stradivarius byggde sin första fiol under samma tidsperiod.

 
Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Musikhistoria, Musikteori, Noter, Harmonilära, Studio, Instrument m.m.
Musikartikel
Frankfurtmässan 2010. Häng med på världens största musikmässa som äger rum i Frankfurt. i visar nyheter och en massa annat intressant
Musikartikel
Winter Namm 2010, Läs mer om vad som hände på musikmässan NAMM 2010. Mer om musikmässor finner du under reportage i menyn.
Musikartikel
Läs mer om vad som hände på NAMM 2009. Mer om musikmässor finner du under reportage i menyn.
Musikartikel
FUZZ gitarrmässa 2009. Läs mer om gitarrmässan i Göteborg 2009. Kolla bilder och se folk i vimlet.
Frankfurtmässan 2009