Description

Musikmässan i Frankfurt den 24-27 april

Ny applikation till Iphone

iphone guitar player

Agile Partners släpper en ny applikation med tillhörande box för gitarrister i juni 2010. Tidigare har man lanserat Guitar toolkit som innehåller stämmapparat, metronom och ett ackordsbibliotek. Med nya Tab Toolkit kan man lära sig spela efter både noter och tabs. Deras senaste grej är Effect Pedal Toolkit. Pris på kopplingsbox kommar ligga runt 25 Euro. Vad själva applikationerna kostar vet vi inte i skrivande stund.

Vi fick prova deras exemplar och ljudet är helt oke om priset blir som man sagt. Fast vi ser nog att det är mer en cool grej än en riktigt bra pedal. www.agilepartners.com.

 

Svenskt på mässan

 

TK ProAudioSvenska TK ProAudio visar upp sina studioprylar på mässan. En Minimastringkonsoll med beteckningen 'Blender' som ger din mix ytterligare en dimension med fem olika vägar att styra om signalen samt en stereobuskompressor och en dubbel mikrofonpreamp. Globalmusix kommer att besöka TK ProAudio inom en snar framtid för att göra ett mer ingående reportage.

 

Slash signaturmodell

 

Slash signaturmodellGibson visar upp en hel rad med signaturmodeller.
Till höger på bilden ser du gitarristen Slash (tidigare gitarrist i Guns N'Roses)egen modell. Den svarta gitarren är en jubileumsmodell som utgår från en gitarrmodell som var vanlig på 1970-talet.

 

Lysande trummpinnar

 

Lysande trummpinnarFantasin verkar aldrig ta slut hos tillverkarna. Här visas trummpinnar med inbyggd lampa i toppen upp. Kanske kan vara något för marscherande orkestrar som uppträder på kvällen. Kul grej? Det är upp till dig att bedömma.

 

Jammin

 

Jammin för IphoneUtbudet på produkter till Ipod/Iphone växer så varför inte annvända din till mer än att bara lyssna i. Jammin är det perfekta hjälpmedlet för den som gör musik. Du kan spela eller sjunga rakt in i din Ipod/Iphone eller använda den vid övning. Jammin är batteridriven och har gitarr, mix, och aux ingång med 4 kanalig mixer. Den har high quality 24 bit/96 kHz effektsprocessor med 5 amp simulatorer och 4 digitala effekter samt 2 reverb och en tuner.
Läs mer på www.jamminpro.net

 

Ännu mer Svenskt med Nord Pianon

 

iphone guitar player Stockholmsbaserade Nord var på mässan och presenterade delar av sitt produktprogram. Nord startades 1983 av Hans Nordelius och Mikael Karlsson och deras första produkt var 'Ddrum' digitala trummor. Tio år senare presenterade paret sin första synth som dessutom var först med analogt emulerade ljud. Med användaren i fokus har man alltid tagit fram produkter som är anpassade till proffsen men med priser som även passar amatörmusikern. Efter att ha testspelat de pianon som var med på mässan kan vi på Globalmusix bara säga grattis till en j-ligt bra produkt.

 

Beatles

 

Beatles startEn gång för många år sedan stod dom på scen i Tyskland. Numera är dom en av modern tids största poplegender.
På bilden ser du ursprungssättningen med orginalinstrumten från den tiden.
Hela scenen andas pophistoria.

Ringo Starr var inte med från början utan det var Pete Best på trummor och en kille vid namn Stuart Sutcliffe på bas.

 

Halkskydd för cello och kontrabas

 

Halkskydd för cello och kontrabasEn liten trevlig sak för alla som tröttnat på att sitta med knäna ihopklämda runt cellon eller som tröttnat på att jaga kontrabasen över scengolvet. Ett halkskydd med magnetfäste som du sätter direkt på stödpinnen.
Undersidans gummibeläggning är utbytbar och det tar inte mer än 10 sekunder att utföra själva bytet. Visst är detta en tekniskt enkel och bra lösning

 

DragonForce på scen

 

DragonForce Live in Hamburg 2010

 

En uppvisning i höghastighetsgitarr och en trummis som slår på allt som rör sig samt en bas med en massa sustain och ett jäkla tryck i högsta möjliga tempo.
Det var vad Herman Li och DraonForce gav lyssnarna i tältet på gården.
Tyvärr har sångaren slutat i bandet pga meningsskiljaktigheter i musikvalet med övriga bandmedlemmar. Är du intresserad av att bli nästa stora draksångare så kontakta bandet på deras hemsida.

 

Vackrast på mässan

 

ESP angle guitarEtt av mässans vackraste instrument visades upp av gitarrtillverkaren ESP. En gitarr utformad som en ängel med vingar och allt. Huruvida det går att spela på skapelsen utan att skada sig vet vi inte eftersom gitarren var fastlåst på väggen. Priset för en eventuell köpare lär uppgå till ca: 50.000 Euro, alltså nästan en halv miljon med dagens växlingskurs.

 

Roland ME-25

 

Roland ME-25

 

En av Rolands många nyheter är effektpedalen ME-25 som visades upp av Gitarrgurun Roberth Marcello.
ME-25 som är fylld med kraftfulla Boss-effekter gör att du skall kunna låta som ett proffs i alla lägen. Trots detta är den ändå lika lättanvänd som en vanlig stompbox.
De inbyggda ljuden i SOUND LIBRARY ger dig direktåtkomst till ett dussintals effekter - både klassiska och moderna. För mer ingående info om denna produkt surfa in på Rolands hemsida.

 

Kontrabasflöjt

 

KontrabasflöjtEn kontrabastvärflöjt från diMedici i USA. Den är stämd i C och är silver/nickel-pläterad.

 
Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Winter Namm 2010, Läs mer om vad som hände på musikmässan NAMM 2010. Mer om musikmässor finner du under reportage i menyn.
Musikartikel
Läs mer om vad som hände på NAMM 2009. Mer om musikmässor finner du under reportage i menyn.
Musikartikel
FUZZ gitarrmässa 2009. Läs mer om gitarrmässan i Göteborg 2009. Kolla bilder och se folk i vimlet.
Musikartikel
Frankfurtmässan 2009. Häng med på världens största musikmässa som äger rum i Frankfurt. i visar nyheter och en massa annat intressant.
Frankfurtmässan 2010