Description

Denna recension är gjord 2009-05-10

M-Audio Delta 1010LT

M-Audio Delta 1010LT

Efter att ha installerat kortet i datorn (PC), lagt in drivrutiner och startat om för att Windows (XP pro) skall hitta och lägga drivarna på rätt plats, så är det bara att stänga av datorn igen för att koppla ihop hårdvaran på utsidan datorn med kortet. Lättare sagt än gjort!

Anslutningarna från kortet är bestyckade med olika färger på kablarna för in och för ut. Grå kablar är analog in och svarta kablar är analog ut. Analog in 1-2 har XLR-anslutningar och analog tre till åtta har RCA koaxial-anslutningar . På detta vis kan man koppla in balanserade anslutningar på "in 1-2" och obalanserade anslutningar på "in 3-8". Analog ut är alla likadana RCA-koaxilalanslutningar för direkt anslutning till monitorer, hårdvarupluggar eller till din stereo. Den största svårigheten vid inkopplingen är att kunna utläsa vilken kabel som är vilken eftersom bokstäver och siffror är pressade direkt i plasten på respektive kontaktstycke. Efter att med hjälp av förstoringsglas lyckats läsa på anslutningarna vilka kontaktstycken som har vilket nummer så är det med viss förväntan som jag drar igång datorn.

M-Audio Delta 1010LT I Protools M-powered så får jag börja med att justera inställningarna för att lägga till alla nya in- och utgångar som finns på det nya kortet. Jag plockar upp en gammal inspelning och klickar på spela upp - och inte ett ljud hörs. Direkt förstår jag att det är jag som missat något och inte kortet eller programmet. Jag kommer ganska snart att tänka på M-Audio Delta kontrollpanel och klickar på ikonen längst ner i skrivbordets högra hörn.
Fram med instruktionsboken och efter lite mekande så får jag ljud i grejorna. Min första reaktion är att det är oerhört bra ljud jag fått för min investering. Kortet är flera tusen kronor billigare än andra kort med så många in- och utgångar.

M-Audio Delta 1010LTJag fortsätter min testning och lägger på externa pluggar , sjunger in och lägger på gitarr, bas och keyboard. Eftersom jag spelar med klick så är det lätt att lopa in trummor efteråt. Ett återkommande irritationsmoment är M-Audio Delta kontrollpanel. Det hade varit mycket enklare om man styrde allt från Protools istället för att vara tvingad ut i kontrollpanelen för ändring av inställningarna. Självklart hade det varit optimalt om man kunde välja mellan kontrollpanel eller programvara. Efter två dagar så känner jag mig förtrolig med kortet och måste tillstå att såväl ljudmässigt som tekniskt så är det ett mycket bra ljudkort i förhållande till priset. Med lite tid och instruktionsboken i högsta hugg så lär man sig snart att hitta alla möjligheter som detta ljudkort faktiskt ger.

Sammanfattning.

Äntligen en lillebror till studiostandarden Delta 1010 med 10 parallella ingångar (8 analoga + 2 digitala), 10 parallella utgångar (8 analoga + 2 digitala), 2 st. Inbyggda högkvalitativa mikrofon- preamps, SPDIF in/ut, låg latency, MIDI in /ut, Wordclock in/ut. Samtliga in och utgångar stöder 24 bitar och 96 kHz.

Tekniska specifikationer

Minimum System Requirements (PC) (Tillverkarens uppgifter).

Windows 98SE / Me / 2000 (SP4) / XP (SP2)*

For 96kHz operation: Pentium III 500MHz w/ 128MB RAM
For 48kHz operation: Pentium II 400MHz w/ 64MB RAM
* Home and Professional Edition only. Windows Media Center Edition is not supported.
** M-Audio suggests you also check the minimum system requirements for your software, as they may be greater than the above.

Minimum System Requirements (Mac)

G3/G4* 500MHz
G5 w/PCI-X expansion slots** - Incompatible exceptions
OS 9.2.2, w/ 128MB RAM
OS X 10.1.5, 10.2.6, 10.3.6, 10.4, 10.5.1 w/ 256MB RAM***
OMS 2.3.8 for MIDI under OS 9.2.2
* G3/G4 accelerator cards not supported
** Intel based Mac Pro & DualCore G5 with PCI-Express expansion slots not supported.
*** M-Audio suggests you also check the minimum system requirements for your software, as they may be greater than the above.


Globalmusix's betyg på denna produkt blir

Globbetyg
Fyra av Fem möjliga globar
Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
M-Audio Profire 2626. Vi recenserar M-Audios Profire 2626 ljudkort och ger ett omdöme innan du köper en själv.
Musikartikel
Line 6 Tone Port GX. Vi recenserar Line 6 Tone Port GX ljudkort och ger ett omdöme innan du köper en själv.
M-Audio Delta 1010LT