Description

Metal G

Läs mer om din favoritartist, favoritband eller kompositör

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

Separator

Graveyard 2006 -

Graveyard startades i Göteborg 2006. Efter att bandet kommit igång släpptes en tvåspårig demo. De hade haft tre spelningar och en plan på ett fullängdsalbum då dom upptäcktes av Tony Presedo (TeePee Records) på MySpace. Albumet släpptes den 18 september 2007 och fick god kritik. Året därefter spelade dom på South by Southwest festivalen och presenterades i Rolling Stones Magazines Fricke's Picks. Dom har fått pris på P3 Guld-galan för bästa rock/metal 2011 och fick även en Grammis för årets hårdrock 2011. Bandet har förutom musikproducringen även skapat en öl som heter Graveyard â€â€œ Hisingen Brew. Bandet består av Joakim Nilsson, Rikard Edlund, Axel Sjöberg och Jonatan Ramm.

Separator

Ghost 2008 -

Ghost startades 2008 i Linköping. Bandet har hypats under 2010 och har väkt mycket uppmärksamhet då medlemmarna bär masker och alla är namnlösa. Sångaren kallas Papa Emeritus I och resten är okänt. Det finns dock rykten att bandmedlemmarna är etablerade personer inom Stockholms och Linköpings death/black metal-scener. Ghost har spelat på Getaway Rock Festival, Sweden Rock, Metaltown och Roskilde festivalen 2011. Debuten Opus Eponymous nominerades till en Grammis 2011 och Ghost berättar att dom skulle göra en uppföljare 2012.

Separator

Gojira 1996 -

Gojira startades 1996 av bröderna Joe och Mario Duplantier tillsammans med Christian Andreu och Jean-Michel Labadie. Under början hade dom namnet Godzilla men i september 1999 tvingades dom byta namn. Dom valde att behålla meningen i namnet och tog istället originalnamnet från det japanska filmmonstret Godzilla som är Gojira. Bandet kommet från Bayonne i Frankrike och har släppt fem studioalbum, två livealbum, två EP-skivor och fyra demos. Medlemmarna i bandet är Joe Duplantier (sång, gitarr), Mario Duplantier (trummor), Christian Andreu (gitarr) och Jean-Michel Labadie (bas).

Separator

Girugamesh 2003 -

Girugamesh startades i en förort till Tokyo, Japan 2003. Bandet fick dock sin nuvarande uppställning året därefter. Mycket utav bandets musik handlar om krig, fängelse, förräderi och lögner och då deras musik är väldigt tung och mörk har den ändå ett rocktempo. Sångaren Satoshi skriver texterna medans musiken är komponerad av bandets trummis Ryo. Bandet består även av Nii (gitarr) och Shuu (bas).

Separator

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Musiklexikon med musiktermer och förklaringar till ord som används i musik och som börjar på bokstaven G.
Metal G