Description

Rock

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

I

Denna sida är under konstruktion

Iggy Pop 1947 -

Född i Muskegon, Michigan den 21 april 1947. Iggy pop är en amerikansk rocksångare och skådespelare. Hans egentliga namn är James Newell Osterberg. Han har kallats för punkens gudfader och är även sedd som en utav rockhistoriens mest påverkande artist. Det var genom det kortlivade protopunkbandet The Stooges som Iggy blev känd. Tillsammans med bröderna Ron och Asheton (gitarr resp trummor) och Dave Alexander (bas) så skapades The Psychedelic Stooges men inte långt därefter förkortades namnet till The Stooges. Dom fick skivkontrakt och gav ut två album, The Stooges och Fun House. Men på grund utav dem dåliga säljningssiffrorna och drogproblemen så splittrades The Stooges 1971. David Bowie fick nys om Iggy och var imponerad av deras musik och framträdande. Tack vare att David Bowie övertalade Iggy att fortsätta sin karriär så samlades orginalmedlemmarna ihop igen. Med Bowie som producent spelade dom in en ny skiva: Raw Power men bandet upplöstes ytterligare en gång 1974. När bandet splittrades lämnade det Iggy att kämpa vidare med sina heroin problem. Det var tack vare Bowie att Iggy satsade på sin solokarriär, båda skrev låtarna till två utav hans mest populära album: The Idiot och Lust for Life. Iggy Pop gav totalt ut 16 album i sin solokarriär.

Separator

Iron and Wine 1974 -

Iron and Wine är Sam Beams artistnamn. Beam föddes den 26 juli 1974 och är en folkrock/indierock singer/songwriter. Född och uppväxt i South Carolina, Usa. Under namnet Iron and Wine har han släppt ett flertal album, EP och singlar. Beam har även släppt ett par album som enbart var för nerladdning. Han flyttade till Florida under en tid men sedan flyttade han till Austin i Texas.

Separator

Incubus 1991 -

Incubus startades 1991 och är ett amerikanskt rockband. Gruppen består utav Brandon Boyd (sång), Mike Einziger (gitarr), Jimmy Pasillas III (trummor), Chris Killmore (DJ) och Ben Kenney (bas). Boyd är största anledningen till bandets framgång i Usa har varit så stor, tack vare hans unika sångtexter och sin alltid lika starka sångröst. Med hitar som Pardon me, Drive och Megalomaniac så har Incubus blivit ett stort namn inom USAs musikscen. Bandet tar gärna med politiska budskap i sina texter och med sin hjälporganisation ”Make yourself-foundation” hjälper dem fattiga och drabbade över hela världen.

Separator

Iron maiden 1975 -

Iron maiden bildades den 25 december 1975 av Steve Harris. Harris är basist och han skriver mestadels av låtarna. Iron Maiden betyder ”järnjungfru” på engelska som är ett medeltida tortyrredskap. Iron Maiden har sålt ca 120 miljoner album och har genom tiderna givit ut femton studioalbum, åtta livealbum, fyra samlingsalbum, fyra samlingsboxar, massa singlar och ett antal DVDskivor med material från livespelningar. Under sina femton studioalbum så har dom även bytt medlemmar femton gånger. Tre olika sångare, fyra olika gitarrister och tre olika trummisar har skiftat under inspelningarna av albumen. Idag är det är endast grundaren Steve och gitarristen Dave Murray som är orginalmedlemmar i bandet. Iron Maidens låtar handlar ibland om deras hemland England men andra låtar är baserade på folksägner, böcker eller filmer exempelvis 'Children Of The Damned', 'Lord of the Flies', 'The Wicker man' och 'Alexander the Great'.

Separator

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Metal Z. Hitta du ett band på Z så mejla det till oss på www.globalmusix.com
Musikartikel
Metal U. Läs mer om din favoritartist inom metal och rock på bokstaven U.
Musikartikel
Metal V. Läs mer om metalband på bokstaven T. Vader, Watain, Venom m.fl.
Musikartikel
Metal T. Läs mer om metalband och artister. Thyrfing, Turbonegro, Trivium m.fl.
Musikartikel
Metal S. Läs mer om Shining, Slipknot, Soilwork, Sparzanza m.fl.
Rock I