Description

Rock

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

P

Denna sida om rockband är under konstruktion

Pink Floyd 1965 -

Pink Floyd startades 1965 i Cambridge, England. Det brittiska rockbandet hade stora genombrott under 1960-talet inom den psykedeliska musiken. Gruppen leddes under 1960-talet av Syd Barrett men senare i karriären gick bandet över till den progressiva rocken med Rogert Waters som ledare. Pink Floyd har sålt mer än 200 miljoner album, varav 74,5 miljoner i USA. 1996 invaldes bandet i Rock and Roll Hall of Fame och år 2008 fick dom Polarpriset tillsammans med Renée Fleming.

Separator

Police 1977 -

Police startades 1977 och är ett brittiskt reggae/rock samt new waveband som består av Sting, Stewart Copeland och Andy Summers. Innan dom splittrades i mitten av 1980-talet hade dom gett ut hitar som Roxanne, Don't Stand So Close To Me och Every Breath You Take. Dom återförenades igen 2007.

Separator

Prince 1958 -

Prince (eg. Prince Rogers Nelson) föddes den 7 juni i Minneapolis, Minnesota 1958. Prince är en amerikansk sångare, musiker och låtskrivare. Han blev invald i Rock and Roll Hall of Fame år 2004 och var prisutdelare på Oscarsgalan år 2005. Själv vann Prince en Oscar 1984 för bästa originalmusik till filmen Purple Rain. Han vann även en Golden Globe för bästa originalsången The Song Of The Heart som är med i filmen Happy Feet.

Separator

Pearl Jam 1990 -

Pearl Jam startades i början av 1990-talet i Seattle, USA. Pearl Jam spelar rock men bandet är även förknippat med grungemusiken som växte fram i Seattle. Bandet räknas tillsammans med Nirvana, Alice in Chains och Soundgarden som de fyra största banden i grungemusikens utveckling. Bandet är ett utav de få som var med från början av 1990-talet och som fortfarande är aktiva inom alternativ rock. Pearl Jam har sålt nästan 30 miljoner album och det är bara räknat med skivorna i USA.

Separator

Pretenders 1978 -

The Pretenders är ett brittisk rockband som startades i London 1978. Chrissie Hynde är bandets frontman och sjunger samt spelar gitarr. Resten av bandet har bytts ut ett flertal gånger och Hynde är den enda original medlemmen som är kvar. I början bestod bandet av James Honeyman-Scott (gitarr), Pete Farndon (bas) och Martin Chambers (trummor). Honeyman-Scott dog 1982 och åter därefter även Farndon. Chambers lämnade gruppen inte långt därefter efter men återförenades med bandet 1994. Bandets mest kända låtar är bland annat I'll Stand by You, Don't Get Me Wrong och Brass in Pocket. The Pretenders blev invalda i Rock and Roll Hall of Fame år 2005.

Separator

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Metal Z. Hitta du ett band på Z så mejla det till oss på www.globalmusix.com
Musikartikel
Metal U. Läs mer om din favoritartist inom metal och rock på bokstaven U.
Musikartikel
Metal V. Läs mer om metalband på bokstaven T. Vader, Watain, Venom m.fl.
Musikartikel
Metal T. Läs mer om metalband och artister. Thyrfing, Turbonegro, Trivium m.fl.
Musikartikel
Metal S. Läs mer om Shining, Slipknot, Soilwork, Sparzanza m.fl.
Rock P