Description
Roland DT-HD 1

Roland har haft en stor framgång på sitt digitala trumset ”HD-1 V-Drum Lite” bland nybörjare runt om i världen. Ett litet och smidigt trumkit som nästan får plats i vilket litet skrymsle som helst. Perfekt för dig som bor i lägenhet eller har begränsat med utrymme och inte vill att det skall väsnas eller störa dina grannar.

Roland DT-HD 1

För att öka behållning av HD-1 har Roland utvecklat en mjukvara, DT-HD1, ett lärorikt, roligt och interaktivt program som bland annat skall hjälpa trummisar att lära sig de spelmässiga grunderna. Bara via en USB kabel kopplar du in ditt HD-1 till en dator och så är det bara att börja spela enligt Roland själva.
DT-HD1 är lättöverskådligt vid första anblicken då man sätter sig vid datorn och det tar inte så lång tid att komma igång så smått. När man väl kommit igång är det väldigt lätt att följa noterna då en studsande markering visar exakt på trummbilden var du är på de redan inspelade kompen (endast MIDI-filer) plus att längst ner i bildkant finns även en översiktsbild på just HD-1 som blinkar till när man skall träffa de respektive padsen på trumsetet och vilken hand du skall använda.

Roland DT-HD 1

När du träffar rätt blir det blåa ringar runt dina slag och när du inte är i takt kommer röda markeringar upp så att du med en gång får en feedback på hur bra du spelar. Det kommer även upp röda markeringar om du spelar på fel pad t.ex. på en ride istället för en hi-hat.
Skulle man tycka att ett visst parti i låten är lite svår kan man markera endast dessa takter och få en repetition så man kan öva om och om igen. Skulle man tycka att det fortfarande är för svårt kan man även ändra tempot på dessa partier eller hela låtar om man så önskar så man kan öva tills tajmingen sitter perfekt. Ett ganska enkelt sätt att lära sig notläsning på. Behärskar man inte notläsning i början så kan man koppla över till ”fallande block” som visar vilka delar på trumsetet du skall träffa allt eftersom musiken går för att även få poäng på antalet träffar. Här har man möjlighet att pressa sig själv till att få en högre score och hela tiden försöka förbättra sitt trumspelande. (Påminner lite om Guitar Hero World Tour).
Med en enkel knapptryckning kan man också ta bort trummorna för att endast lyssna på hur musiken går eller tvärtom, ta bort musiken för att endast höra trummorna om man vill göra lite egna solon.

DT-HD1 har självklart en inbyggd metronom som du kan öva till där tempot är reglerbart både upp och ner.

DT-HD1 skall även vara kompatibelt med övriga digitala trumset från Roland men man bör tänka på att översiktsbilden i nederkant vid notläsning bara finns för HD-1! En uppdatering av mjukvaran skall komma men inte under 2009 enligt Roland.

Vi på Globalmusix tycker att DT-HD1 är ett underhållande program som man kan ha mycket kul med både som nybörjare och som mer avancerad trummis men också att man kan lära sig lite grunder för notläsning. Allt till ett överkomligt pris på ca: € 80.

• 34 färdiga komp med SMF (Standard Midi Fil)-kompabilitet
• Notskärm med ”studsande boll” och kontroll av tajming med instruktioner av vänster resp. höger hand
• Spel med fallande block och poängräkning
• Metronom, repetition A-B, drum mute, drum och pad solo
• UM-1G USB-MIDI interface och audiokabel medföljer för att ansluta HD-1 till en dator
• Windows-kompatibel (Vista/XP)
Specifikationer:

Menyer: Skärm med trumnoter, spelskärm

Färdiga rytmmönster: Basic (bara trummönster): 8, Primary: 10, Advanced: 16

Tempo: Kvartsnot= 20 till 250

Kan visas i notbilden: Värden: Längre än 1/8 trioler, Styrka: 20 eller större, Notnummer: Äverensstämmer med padsen på HD-1, MIDI-kanal: 10
Spelbara sångfiler: Format: Standard MIDI-filer (format 0/1), Antal takter: 999 eller mindre, Antal händelser: 99.999 eller mindre, Upplösning: 24 ticks per kvartsnot eller mer
Medföljande tillbehör UM-1G USB-MIDI-interface, HD-1 "Drum Tutor" CD-ROM, audiokabel, kabelbuntband, installationsanvisning (som programmet; på engelska)
Systemkrav Operativ: Microsoft Windows XP SP2, Microsoft Windows Vista

* Fungerar inte med 64-bitarsversionen av Windows®, CPU/Clock: Intel Coreâ„¢, Pentium processor 1.2 GHz eller högre (2.0 GHz eller högre rekommenderas), RAM: 512 MB eller större, Hårddisk: min. 25 MB, Display/färger: 1024x768 eller större/65.536 färger (16 Bit High Color) eller högre, Ävrigt: CD-ROM-drive, USB-port

Globalmusix's betyg på denna produkt blir

Globbetyg
Fyra av Fem möjliga globar
Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Roland DT-HD