Description

Drumclinic med Simon Phillips

Drumclinic med Simon Phillips

Den brittiska trumslagaren Simon Phillips har med sin långa erfarenhet varit en av dom mest eftertraktade studiotrumslagarna under en längre tid. Simon är känd för sin stora spelglädje och professionalism. Förutom sitt egna band har han spelat med en mängd olika grupper så som bl a TOTO, The Who, Judas Priest, White Snake och Tears For Fears för att bara nämna några. Efter 30 år bakom Tama trummorna lanserar Simon Phillips nu sitt egna signatur Tama trumset och i samband med detta åker Phillips jorden runt och visar upp sin bländande teknik. Torsdagen den 9 april var det dags för Göteborg att få besök av legenden Mr Phillips.

KOMODO först ut på scen

Men först ut på scenen var slagverksteatergruppen KOMODO som med humor och mycket glädje visade upp en enastående teknik. Med sin lekfullhet fick dom publiken att ljubla när dom delade upp ett trummset på fyra personer och lyckades med detta genomföra ett relativt avancerat trummsolo. Den som är intresserad av en föreställning i trummornas tecken skall defenitivt gå och se en föreställning med KOMODO när dom turnerar runt i Sverige (För mer info gå in på www.komodo.nu). Där efter tog den Danske trumslagaren Morten Löwe Sörensen över scenen och förutom ett fantastiskt trumsolo spelade Morten två nya låtar med gruppen AVALANGE.

Äntligen dags för Simon

Äntligen dags för Simon Phillips

Efter en kortare paus är det dags för Simon Phillips att entra scenen och med en förväntasfull publik tar han plats bakom sitt 30th Anniversary trumset. När Simon har spelat klart kommer han fram på scenen för att berätta om sin karriär och sitt nya Tama trumset. Sedan får Publiken ställa frågor och Phillips tar sig verkligen tid att förklara och även sätta sig bakom trummorna för att visa sin teknik. Mot slutet visar Simon några uppvärmningsövningar som han använder innan en spelning och därefter spelar han ytterligare en låt. Simon Phillips avslutar kvällen med att tacka Tama, Crafton och publiken för en trevlig kväll och den som var intresserad kunde senare även få Simons autograf. Mer om Tama hittar du på www.crafton.se

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Simon Phillips Drumclinic