Description

Musiker, Visor. Allt om alla utövare inom visor och viskonst

Läs mer om din favoritartist, favoritband eller kompositör

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

C

Carlsson Leif

På äldre dagar har Leif Carlsson arbetat som entreprenör för kulturlivet i Vellinge kommun. Men innan dess var han skånsk vissångare. Han föddes den 5 oktober 1962 i Möllevången, Vellinge kommun, och växte upp som hårdrockare. När han 1993 valde att satsa på en musikalisk karriär bytte han musikinriktning till visor. Det tog bara ett år innan hans första album var ute i handeln. Därefter rullade det på och han hade 2009 ett tiotal skivor i bagaget. Han tonsätter även andra kända vissångares verk, så som Nils Ludvig.
Varje sommar arrangerar Leif Carlsson evenemanget 'Visor på månstorp' på Månstorps gavlar. Platsen är en gammal skånsk ruin. Den gästas under Leif Carlssons regi av en mängd gästartister som spelar visor.


Separator

Carlsson Rune

1952 föddes Rune Carlsson. Han är en svensk trubadur som brukar framföra visor på Vadbinderiet på Dyrön, inte långt från där han är bosatt. Det är Rune Carlsson som står bakom skivan 'Sånger från ena kanten' som gavs ut 2002. Han har även översatt texter från våra nordiska grannländer Norge och Danmark.


Separator

Casserman Hjalmar

Hjalmar Casserman är mest känd för sin tonsättning av Harriet Löwenhjelms dikt Beatrice-Aurore. Han levde mellan åren 1891-1967 som livmedikus och vissångare för Gustaf V och Gustaf VI Adolf. Dessutom var han verksam inom Samfundet Visans vänner.


Separator


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Här hittar du information om de flesta musikgenrer
Musikartikel
Visor Ö - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Ä - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Å - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Z - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Visor C