Description

Musiker, Visor. Allt om alla utövare inom visor och viskonst

Läs mer om din favoritartist, favoritband eller kompositör

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

E

Edström Tomas

Tomas Edström föddes i Stockholm 1946. Han inledde sin viskarriär på "Storken", som så många andra vissångare, och har sedan dess grävt allt djupare i den svenska visskatten. 2002 släppte han en egen skiva, "Svart och vit". På den sjunger han sina egna visor men tonsätter även en del visor av Stig Dagerman och Nils Ferlin. Dessa visor sjunger han live på visfestivaler och sjukhus.
Förutom att spela och sjunga är han dessutom engagerad i viskretsen som programledare för Söders visdag och Taubedagen, samt vice ordförande för Taubesällskapet. Han har fått både Taubestipendiet och Bellmanpriset. Då och då dyker han även upp i rutan eller på radio som speaker.


Separator

Ekman Lena

Vissångerskan Lena Ekman var till störst del verksam under 70- och 80-talet. På 70-talet var hon medlem i bandet Bella Ciao-gruppen, de gav ut LP:n "Om åtta timmar".
Hon sjung mycket i kvinnorörelsammanhang. Dessutom gav hon ut en skiva ihop med Jan Hammarlund och Turid, "I går, i dag i morgon" från 1976.
Som soloartist har hon gett ut tre LP-skivor. De två första bestod av material som hon själv och andra skrivit, den senare var tonsättningar av Karin Boyes verk. Hon har även medverkat på skivan" Tjejclown". Numera (2009) arbetar hon med att läsa in talböcker samt sjunger i två körer.


Separator

Engström Ove

Ove Engström har en gedigen diskografi. Mycket av musiken har han skapat ihop med Ulla Roxby, de gav tillsammans ut tio LP-skivor under 70- och 80-talet. Hans första skiva släpptes 1973 under titeln "Visor och sånger på mitt sätt". Det senaste (2009) heter "En sång för våra vänner, 23 nya och gamla visor" och det gavs ut 2005.
Men som vissångare känner många honom som tolkare av Nils Ferlin. Han har gett ut två sådana album; "I livets villervalla", "Ove Engström sjunger Nils Ferlin" samt "I Nils Ferlins gränd  -  22 visor av Nils Ferlin".

Han föddes i Stockholm 1940 och har haft musiken som yrke sedan 1972. På det följer att han fått en del stipendier och priser, bland annat Nils Ferlin-sällskapets trubadurpris och Visans Vänners hederstecken i silver.


Separator


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Här hittar du information om de flesta musikgenrer
Musikartikel
Visor Ö - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Ä - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Å - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Z - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Visor E