Description

Musiker, Visor. Allt om alla utövare inom visor och viskonst

Läs mer om din favoritartist, favoritband eller kompositör

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ä

F

Falk Axel

Axel Falk har tolkat vår svenska visskatt. Han har vid dags dato (2009) gett ut sex album med tolkningar av Carl Michael Bellman, Evert Taube och Birger Sjöberg. Genombrottet kom 1981.
På skivan "Mellan hav och land: visor av Evert Taube" ackompanjeras han av Bengt Magnusson. De har följts åt på flera projekt.
Axel Falk har studerat musik så som den elizabethanska musik- och sångtraditionen både i Sverige och i England. Bland hans stipendier finner du exempelvis ett från Musikaliska Akademien.


Separator

Fristorp Göran

Denne mans visor bygger på intryck från olika musikgenrer. Han gillar jazz och klassisk musik och hämtar gärna inspiration från olika håll. Med flera musikaliska utbildningar i bagaget och en karriär såväl i Sverige som utomlands känner han sig trygg i att han klarar att balansera det. Visspåret kom av sig självt då han gillar att uppträda med sin gitarr som enda kompanjon på scenen.
Albumlistan är lång, den sträcker sig i dagsläget (2009) från 1970 till 2008 med i genomsnitt en skiva vartannat år."Fred är en hemlig sång", "Sjunger och spelar Taube" samt "Flickan från fjärran" är album som återfinns i diskografin.
Göran Fristorp är välkänd i både Sverige, Norge och Finland. Många känner nog igen honom från Melodifestivalen under 70-talet då han deltog både som soloartist och som medlem i duon Malta.


Separator


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Här hittar du information om de flesta musikgenrer
Musikartikel
Visor Ö - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Ä - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Å - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Musikartikel
Visor Z - Globalmusix - Bästa musiksajten - Visor kompositörer och utövare
Visor F