Description

Winter Namm 2010 i Anaheim, California

Nyheter och rapporter

2010-01-17

Stämapparat


TC Electronic har tagit fram en stämapparat som visar alla strängar samtidigt. Dessutom kan du ha den inkopplad under tiden som du spelar.. Apparaten är utrustad med bypass. En utmärkt liten sak att ha på pedalbordet.
* Stäm alla strängar samtidigt
* Två kromatiska inställningsmöjligheter
* Alternativ stämningsfunktion

TC Electronic Polytune

2010-01-17

Alesis Phonolink


Alesis presenterar en USB stereo-analog-till-digital Phonolink. Med denna kan man koppla sin gamla vinylspelare eller sitt gamla kasettdäck rakt in i datorn för inspelning. Phonolink ger CD-kvalitet på inspelat material och är tillämpar på såväl PC som Mac.

* Kompakt design
* RCA inputs, level control
* Phono/Line switch
* 16-bit/44.1 quality

Alesis Phonolink

2010-01-17

Minimixer


Allen and Heath har släppt sin minsta skapelse hittills. En mixer för såväl live, inspelning- som övrig verksamhet. Med namnet ZED-10 och ZED-10FX har man skapat en mixer där man kan plugga in sitt instrument eller upp till fyra mikrofoner direkt i mixern. Mixern är utrustad med trebands equilaser och 26dB gainboster.

Allen and Heath

2010-01-17

Barytongitarr


Taylor har gjort en 8-strängad barytongitarr som visades på mässan. Gitarren som är stämd från B till B har dessutom oktavsträngar på tredje och fjärde strängen (D och A). Detta ger ett unikt ljud och gitarren klingar mycket vackert.

Taylor Barytongitarr

2010-01-14

Ampegs nya för bas och gitarr


Ampeg visar upp nya basserien som heter 'PRO NEO' och en begränsad utgåva av SVT Heritage gitarrförstärkare.
Båda serierna byggs i USA och håller mycket hög klass på alla ingående detaljer. Kan vara värt en närmare koll för den som står i köptankar.

Ampeg

2010-01-14

BOSS ME-25


Effektpedalen ME-25 är fylld med kraftfulla BOSS-effekter De inbyggda ljuden i SOUND LIBRARY ger dig direktåtkomst till dussintals effekter - både klassiska och moderna. Ställ bara in en kategori, välj en variation - och spela. Du ändrar enkelt ditt sound genom färdiga rattar för Drive, Tone och Volume. Med inbyggda COSM-förstärkarmodeller plus funktionerna Super Stack och Phrase Loop är ME-25 en dröm för alla gitarrister som är ute efter seriöst bra ljud och samtidigt ett enkelt handhavande.

Boss ME-25

2010-01-14

Digidesign expansionpack


ProTools Instrument Expansion Pack är förmodligen den ultimata laddningen med virtuella instrument för ProTools. Laddad med featuring Structure (Sampler), Strike (Trummor), Velvet (Elpianon), Transfuser (Grooves / Lopar), och Hybrid (Synthesizer) för under 4000sek är faktiskt helt överkomligt.

Digidesign expansionpack

2010-01-14

Cubase 5 Trial


Steinberg visar nya Cubase 5 på mässan.
Är du nyfiken på Cubase så kan du nu ladda ner en 30 dagars trial version eller gå in till närmaste Steinbergåterförsäljare och hämta en DVD med programmet på.
Oberservera att du behöver en E-licenser (iLook) för att kunna köra programmet även i trialversionen.

Cubase 5

2010-01-15

Fender telefon.


Fender och Eric Clapton släpper en begränsad upplaga av myTouch 3G mobiltelefon vilken bland många andra onödiga saker på mässan får ställa sig i hyllan med onödigt på.

Fendertelefon

2010-01-15

Paiste Big Ride


Big Ride bygger på konstruktionsparametrar och karaktär från Giant Beat serien från 2002. Cymbalen ger en silkeslen, kraftfull, djup ljudkaraktär, och en söt, glasartad ping vilket gör den användbar som Ride cymbal med en stor brake-förmåga. Alltså ett perfekt komplement till Alex Van Halen ljud från hans alldeles egna stora signaturcymbal.

Paiste Big ride

2010-01-15

Alesis USB Studio


Alesis USB Studio Drum Kit är designat för USB/MIDI spel med mjukvara för Mac eller PC och kan också användas som en kontrollenhet för de flesta hårdvarumoduler så som trummoduler, samplers m.m. Kitet kan fås med bl a dual-zone RealHead 8-tums Pads, low-noise DMPad Cymbaler. Allt monterat på ett stabilt stativ.

Alesis USB

2010-01-16

Ny budget-JEM


Ibanez visar upp en ny Jem i budgetformat med prickar på halsen istället för vinrankan. En blandning mellan RG och Jem kan man tycka. Priset i handeln har vi inte ännu men det kommer.

Spec.

Färger - Black, White
Kropp - Basswood
Hals - Jem Prestige neck. Maple w/ maple fingerboard. 24 fret, black dot inlay
Trem - Edge (cosmo)
Pickups - V7/S1/V8 pickups

Budget JEM

2010-01-16

Marshall JMD:1


Nytt från Marshall är JMD:1 som kommer att komma som 100-watt head, 50-watt head, 100-watt 2x12 combo och 50-watt 1x12 combo.
Vi kan bekräfta att dom är lika tunga i ljudet som sina föregångare.

Marshall JMD

2010-01-18
Yamaha YDP-V240

Yamaha presenterar en ny produktionsserie pianon med under namnet 'Arius'. Pianot som är av digitaltypen har ett hundratal olika ljud och komp inprogrammerade. Tangenterna är vägda vilket skall ge äkta pianokänsla och vid sidan om alla olika ljud så finns det tusentals klara midifiler att tanka ner hos Yamaha.
Pianot kommer till Sverige under våren i år.

Yamaha YDP-V240

2010-01-18

Stärkare med batteridrift


Roland visar upp två nya förstärkare som drivs med hjälp av vanliga batterier eller från väggutaget. En för keyboard och en för gitarr. Båda är på 30 watt och ger ljud i stereo och med två ingångar 'Instrument och Mic/Line'.
Utöver detta har båda inbyggda effekter såsom reverb chorus m.fl.
Perfekt för trubaduren eller gatumusikanten kanske!

Roland AC-33

2010-01-18

Vocalprocessor


Roland VP-7 är en vokalprocessor för alla keyboardister som behöver snygga bakgrundsstämmor! Med en vanlig sångmick och en MIDI-koppling till valfritt klaviaturinstrument så är det bara att köra. Human Voice-sektionen innehåller körsektioner genom att bara spela på klaviaturet. Vocal Designer-sektionen kan automatiskt generera 2 eller 3 stämmor till den text du sjunger i mikrofonen. Änskas klassiska robotröster trycker man bara på Vocoder-knappen för att låta som en äkta vintage-vocoder.

Roland VP-7

2010-01-18

Autografskrivning


Stevie Vay var en av många prominenta musiker som fanns i Ibanez monter för autografskrivning. Andra som kan nämnas är Buz McGrath (Unearth), Jeanne Sagan (All That Remains), Jason Costa (All That Remains), Oli Herbert (All That Remains) Chris Broderick(Megadeth), Matt Snell(Five Finger Death Punch), Jeremy Spencer(Five Finger Death Punch), Sam Totman(DragonForce), Herman Li(DragonForce), Mick Thomson(Slipknot) och Paul Gray(Slipknot)

Ibanez


Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Frankfurtmässan 2010. Häng med på världens största musikmässa som äger rum i Frankfurt. i visar nyheter och en massa annat intressant
Musikartikel
Läs mer om vad som hände på NAMM 2009. Mer om musikmässor finner du under reportage i menyn.
Musikartikel
FUZZ gitarrmässa 2009. Läs mer om gitarrmässan i Göteborg 2009. Kolla bilder och se folk i vimlet.
Musikartikel
Frankfurtmässan 2009. Häng med på världens största musikmässa som äger rum i Frankfurt. i visar nyheter och en massa annat intressant.
Winter Namm 2010