Description

YES på Lisebergshallen

Yes

Så äntligen var dagen här som vi väntat på i flera veckor. Många med mig såg fram emot en oförglömlig kväll på Lisebergshallen i Göteborg trots att det var många som ifrågasatte denna något haltande uppsättning av detta tidigare storslagna band från England. Jon Anderson ersatt av Benoit David på sång och Rick Wakemans son Oliver som ersätter Rick på klaviatur. Frågan är ju om det är YES vi kommer att möta på scen eller om det är spillror från en svunnen tid.
Förväntningarna var stora när det äntligen drog igång och det var med andakt vi inväntade de första dallrande tonerna. Man kan väl inte säga att ridån full direkt, men att det var rakt igenom otajt och långt ifrån det YES jag en gång älskade så högt. Men, vad kan man förvänta sig av en haltande styrka. Trots att Stewe Howe gjorde sina bensprattlingar som förr om än med mindre skärpa så var det Chris Squire som drev på bandet med glad min vilket någorlunda räddade kvällen rent musikaliskt.
Trots lite fel och brister så är det ändå fantastiskt roligt att få se dessa ikoner igen. Visst saknade man Jon Anderson som ändå var motorn och hjärtat i bandet under alla år men med lite distans så får jag ändå säga att Benoit David gjorde en bra prestation och om man blundade och drömde sig tillbaka i tiden så kunde man faktiskt få till en riktig YES-känsla stundtals. Framför allt när låtar som 'And you and I' och 'Machine Messiah' spelades väcktes vi alla 1500 i publiken till liv för en stund.
Men jag måste ändå ge godkänt till gruppen för denna föreställning. Om inte annat för att den väckte många gamla minnen till liv som diskuterades livligt efter konserten.

Globalmusix's betyg på denna produkt blir

Globbetyg
Tre av Fem möjliga globar

Photos


Arturius Shop

Dela Globalmusix
Related Articles
Musikartikel
Champions of Rock. Vi recenserar Champions of Rock på Dominion Theatre i London och ger ett omdöme.
Musikartikel
Madonna 2009 Ullevi. Globalmusix var där och recenserar Madonna på Ullevi i Göteborg 2009 och ger ett omdöme.
YES på Lisebergshallen