Foton
Beskrivning

Harp Art Lab anordnar en ljudkonstfestival i Harplinge väderkvarn 4-6 juli 2014 på temat honungsbin. Konstnärer från hela världen har bjudits in för att tillsammans med Svenska konstnärer och lokala biodlare förvandla Harplinge väderkvarn till en surrande bikupa fylld med ljudkonst, konserter, dans och performance.

Harp Art Lab har i år valt att fokusera på binas situation och det globala problemet med Colony Collapse Disorder. Genom pollinering förser bina oss med tredjedel av vår föda. Något som nu hotas.

- Vi har bjudit in konstnärer att ta sig an temat och det blir installationer, film, performance, konserter, spel, dans och workshops säger Kajsa Magnarsson, festivalens curator. 

- Cirka 20 konstnärer kommer att arbeta på plats i Harplinge veckorna före festivalen. Vi har byggt upp ett nätverk med de lokala biodlarna och tanken är att de ska samarbeta med konstnärerna. Men redan nu har biodlarna börjat filma och spela in sina bin. Helst skulle jag vilja se en konsert där biodlarna spelade sina egna bi-ljud, säger Kajsa.

- Detta är helt i linje med Harp Art Labs ambition att skapa processer mellan konstnärer och besökare från hela världen, säger Julijana Nemeti som tillsammans med Mikael Ericsson startade Harp Art Lab 2010.

Harp Art Lab inriktar sig på ljud- och klimatkonst och verksamheten bedrivs i Harplinge väderkvarn som ligger strax norr om Halmstad. 2012 byggde Mikael Ericsson om kvarnen till “Kvarnofon”, som är en självspelande kyrkorgel som drivs av väderkvarnens vingar.

- Jag har kombinerat tre maskiner från tre tidsåldrar: väderkvarnen, kyrkorgeln och det självspelande pianot, säger Mikael Ericsson. 


Kvarnofonen är ett unikt ljudkonstverk som styrs med hjälp av pianorullar och kommer att ingå i BZZZ Ljudkonstfestival 2014.

Programmet är fullspäckat från och med fredag eftermiddag den 4 juli och fortsätter hela helgen fram till söndag. Installationer och filmer från festivalen kommer sedan att visas hela sommaren t.o.m 17 augusti med gratis inträde. 

DELTAGARE I BZZZ
Charli Clark/Can Uzer, Agnes Mercedes, Rima Otilia Qvale, Leif Holmstrand, Michele Collins, Ruta Vitkauskaite, Bioni Samp, 
Maciej Baczyk/Aga Jarzabowa, Mikael Reuter, Simon Mattisson, Klara Andersson, Niklas Sjösvärd, Softday (Mikael Fernström/Sean Taylor), Rickard Fredborg, Ann Louise Liljedahl, Stefan Isebring/Hanna Östergren, Sara B Nilsson & Mikael Ericsson

Festival: 4-6 juli 2014, fre-sön 13.00-20.00 
Utställning: 4 juli-17 augusti, fre-sön 13.00-18.00

Dela Event med dina vänner
Information
Information 22.06.2014 (22.06.2014)
Info 808

BZZZ! Internationell Ljudkonst Festival

Datum: 04.07.2014 15:00 - 06.07.2014 22:00

Lokalens namn:
Harplinge Väderkvarn
Kvarnliden 8
31040 Harplinge

Dela Körriktning

Organisatör:
HARP ART LAB
Telefon:
Websida: http://www.harpartlab.se
Pris:
Deltagare
Tomt
BZZZ! Internationell Ljudkonst Festival