Foton
Beskrivning

Volt – festivalen för elektronisk musik
Uppsala Konsert & Kongress 
Lördag 7 juni, 20.00–03.00 


Snart är det dags – och nu kan det avslöjas att årets Volt – festivalen för elektronisk musik – kommer att få ett delvis nytt utseende. Men grundprincipen för festivalen består: det handlar fortfarande om att presentera den bästa elektroniska musiken i en rad intressanta och spännande genrer. I vanlig ordning blir det också interaktiva installationer och en skarp inramning med avancerat ljus och ljud. 
– Voltbesökarna kommer garanterat att känna igen sig. Samtidigt är miljöerna delvis nya, säger Patric Kiraly som är projektledare för Volt. Vi kände att vi ville skruva på konceptet och erbjuda en ännu häftigare klubbupplevelse med ett nytt dansgolv bland annat. 

En annan nyhet på Volt är ett förstärkt fokus på god öl och nyttig mat. Allt på menyn kommer att vara vegetariskt eller veganskt. Ölutbudet förstärks med några sorter från svenska småbryggerier. 
– Vår publik är trendkänslig och medveten. Volt ligger i framkant med ljus och ljud, så vi vill givetvis matcha det genom att erbjuda mat och dryck som känns rätt och som vår publik vill ha, säger Pernilla Forslund som är restaurangansvarig under Volt. 

Årets Volt har ett mycket starkt program som till 52 procent består av kvinnliga artister. Därmed bygger Volt vidare på sitt starka genusarbete som etablerades fullt ut under förra årets femårsjubileum. 
– Förra året utsågs vi till den mest jämställda festivalen av internationella dj-nätverket female:pressure. Det var mycket hedrande, men i år har vi blivit bättre och känner nu på riktigt att vi presenterar en jämställd festival, säger Patric. 

Bland de främsta stjärnorna på Volt 2014 märks kritikerhyllade technoinnovatörerna Actress ochLaurel Halo som var och en på sitt sätt har revolutionerat technon under senare år; spanska legendariska industrimanglarna Esplendor Geométrico som uppträder för första gången i Sverige och tillsammans med svenska dubproducenten Mokira (Andreas Tilliander); tyska technodjn Helena Hauff som turnerar jorden runt och är en av de mer efterfrågade för tillfället. 

Det blir som vanligt interaktiva installationer. Norbergfestival bjuder på en interaktiv upplevelse,C3N presenterar ett nytt sätt att lyssna på musik och hyperproduktive musikern och innovatörenHåkan Lidbo och hans kollega Per-Olov Jernberg tar med sina Big Cubes – superstora kuber som det går att skapa ljud med. 

Nytt för i år är också att Kollaps Records finns på plats med skivförsäljning. 

Samarbetet med både FLIM och EMS är också nytt! Elektronmusikstudion/EMS fyller 50 i år och det firas på Volt genom en spelning av EMS chef Mats Lindström och danska noiseartistenFrederikke Hoffmeier. Ambientklubben FLIM curerar för första gången festivalens ambienta chillout-hörna. 

Alla artister som uppträder under Volt 2014: 

Live: Actress (UK), Laurel Halo (US), Wife (UK), Esplendor Geométrico & Mokira (ES/SE), Vatican Shadow (US), Anna Zaradny (PL), Gamla Huset (SE), Mats Lindström (SE), Frederikke Hofmeier (DK), Pleq (PL), RytmisKonsekvens (SE), Acute Onset (SE), Bioluminiscens (SE). 

DJ: Helena Hauff (DE), Paula Temple (UK), Johanna Knutsson (SE), Miriam Pemberton (SE), Princess of Sweden (SE), Lego (SE), Hugo Boss & John Travolta (SE), Ida Matsdotter, (SE), Kliin (SE). 

Voltbuss till Stockholm avgår 03.15 från Uppsala Konsert & Kongress till Stockholm Centralstation. 

Arrangör Uppsala Konsert & Kongress

Dela Event med dina vänner
Information
Information 01.06.2014 (01.06.2014)
Info 816

VOLT. Festivalen för elektronisk musik

Datum: 07.06.2014 22:00 - 08.06.2014 05:00

Lokalens namn:
Uppsala konserthus
Vaksala torg 1
753 31 Uppsala

Dela Körriktning

Organisatör:
Uppsala Konsert & Kongress
Telefon:
Websida: http://www.ukk.se
Pris:
Deltagare
Tomt
VOLT. Festivalen för elektronisk musik