One moment please.
News
Turbronegro, Clutch och Sparzanza till Peace & Love Hårda akter i februari månads andra bandsläpp

Musiknyheter

Det norska rockbandet Turbonegro är tillsammans med amerikanska Clutch och svenska Sparzanza klara för Peace & Love i Borlänge. Detta släpp är det andra för februari och fler artister kommer att offentliggöras under hela månaden.

Turbonegro är ett perfekt festivalband som alltid höjer stämningen, klart vi är stolta över att ha deras första spelning på svensk mark i denna nya konstellation, säger festivalens bandbokare Göran Beischer.

Turbonegro [NO]Â kommer tillbaka till Peace & Love. Norrmännen var senast här 2009 och har sedan dess bytt sångare från Hans-Erik Dyvik Husby till den karismatiske Tony Sylvester. Lagom till Peace & Love släpps dessutom en ny skiva. Turbonegro bildades i Norge redan 1988 och sedan dess varit en av landets främsta musikexporter.

Clutch [US]Â är bandet som det senaste decenniet har rönt stora framgångar med sin bluesiga sydstatsrock och på livesidan gjort sig kända för energiska spelningar och showande med publiken. Sångaren Neil Fallon har rosats för sitt sätt att kombinera Chris Cornells muskler med Jello Biafras vibrerande vansinne. Senaste gången Clutch spelade på Peace & Love var 2008.

Sparzanza har under det senaste året gjort sig ett riktigt stort namn i rockkretsarna med singlarna Temple Of The Red-Eyed Pig och Follw me. Det har rullat på i en extrem fart för Karlstadbandet som dessutom blivit mycket flitigt spelade i radion. I oktober förra året gav de sig ut på en nästintill utsåld turné och nu är det dags för Peace & Love-debut. Sparzanza har enda sedan 1996 turnerat både i Sverige och i övriga Europa och släppt fem album.

07.02.2012 15:42
Dela Globalmusix

Actions
Comments
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Peace & Love