Visa foto
0 röster
0
647
Kent Olofsson, Keyboard,kör
Redan som barn började jag snegla på farsans dragspel, stort som ett radhus och som alla andra blev jag sedan påtvingad en block-flöjt, men det lät lite för pipigt för min smak. Snart fick jag börja ta pianolektioner för kantorn i Lundby kyrka...
När man sedan lärt sig grunderna så var det dags att starta ett "band", hamnade med några goa gubbar i ett band som vi kallade Antarktiz, 1972. Då skulle man kunna tro att det var kylig rock som spelades, men icke... Det var "mountain"-influerad musik.

Jag hoppade snabbt över till den fria musikrörelsen, så det blev fri, improviserad musik med ett band som kallades Nutid, 1975. Vi uppträdde bland annat i programmet Bommen i Sveriges Radio, världskändisar! Då medverkande Ingmar Johansson, Bengt Kristerberg, Göran, Jimmy m.fl.

Jag spelade även in en samlings LP med "Dom smutsiga hundarna" tillsammans med Bert Gren. Många replokaler & gig svischar förbi tills jag långt senare träffar Rod Cansby som behövde fylla ut med en keyboardist, i sitt band, Riverside Boggie´n Blues. Vi fick hjälp av ABF med Peter "Trätoffel" Ohlsson i spetsen att bekosta en CD-inspelning. Tyvärr slog vi inte, men det var "gö" roligt att få var med å göra den.
Fotoinformation
Datum
17.01.2012 (2618 dagar sedan)
Kategori
Taggar
Kommentarer
Sortera på: 
Per sida:
 
  • Det finns inga kommentarer ännu.
Kent Olofsson, Keyboard,kör