View photo
0 votes
0
777
Mats Johansson, Gitarr, Sång
Började väl någon gång vid 7-8 årsåldern, då jag förgrep mig på farsans Bjärton. Den blev sig aldrig lik igen. =)

Idolerna var naturligtvis KISS!!! o det var dessa herrar som fick mig att börja spela...Första bandet startades när man fyllt 12 - fem klasskompisar från Nödinge, och vi hette Detroit efter Kiss-låten, och man fick äntligen investerat hela den sparade veckopengen på att köpa sig en Ibanez Les Paul, som jag har kvar än idag. Första giget var på en skoldans i 6.e klass... Vi spelade "Heaven´s on fire - TVÅ gånger!!! =)

Flyttade senare till Kungälv, där jag fick hoppa in i ett band - Döptes sedan till Leprechaun White - svår-stavat. Detta var andra hälften av 80-talet, så självklart var det hårdrock som gällde =).

Ett par år senare var det dags för nytt band igen - Perfect Strangers, ja- efter Deep Purple!, fast musiken var väl mer åt Europe, Yngwie, V-Halen osv. =) Blev en del gig o gick o vann en Rockbands-tävling - då var man KUNG - he he

Drog igång Simon Says som var ute o gjorde en del jobb sent 90-tal. Detta blev senare Takano, som följde i samma fotspår.

1999 startades Passé - Ett band i glitterkostymer som roade folk på krogar o fester runt om i GBG.

Gjorde även ett par jobb med Fun Fair 2000-2002, skojigast var nog Kungälvs-festivalerna med 1000+ pers i publiken.

Det var väl 2005 som Micke tyckte jag skulle komma o testa med dåvarande Six Pack. Spelglädje infann sig direkt, med dessa rutinerade vänner, så här e man. =)

Gitarrist som sagt. Har alltid älskat Strator, men på senare tid har jag lirat på både Parker, Musicman o Gibson - F*n vet om det inte får bli en av varje. =)

Hoppas vi syns på någon fest snart!

/Masse
Photo info
Date
17.01.2012 (2655 days ago)
Category
Tags
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Mats Johansson, Gitarr, Sång